Pedikűr

 Ápolt lábakkal messzebbre jutunk!


A láb ápolása vagyis a pedikűrözés nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem egészségügyi okokból is. Sokszor komoly láb betegségek kialakulását előzhetjük meg, a rendszeres pedikűrözéssel.

A bőrkeményedések eltávolításával, körömbenövések megszüntetésével, tyúkszemek kiemelésével javíthatunk komfort érzetünkön.

A talpon képződő bőrkeményedés, tyúkszem által okozott fájdalom, a járás következtében kialakuló kényszeres helytelen lábtartást idéz elő, ami további ortopédiai elváltozásokhoz vezet.

Ez megelőzhető, a mindennapi járásunk minőségét fokozhatjuk, ha idejében keressük fel a pedikűröst, amikor még nincs, vagy kezdődő problémák alakulnak ki a talpon.

 

Esztétikai lábápolás


A láb esztétikai kiemelését fokozhatjuk egy szépen elkészített géllakkozással, illetve hagyományos lakkozással. A lábujjak és a lábfej szőrtelenítésével a lábbőr megfelelő hidratálásával. Télen a lábbőr, illetve a talp kiszáradását paraffinos lábápolással megelőzhetjük, dehidratáltságán javíthatunk.


Körömgomba


Napjainkban szinte már népbetegségnek számít a körömgomba és a bőrgomba. Pedikűrözés közben sokszor találkozunk fertőzött lábakkal. Leggyakoribb előfordulása a közös fürdők, strandok, szállodák zuhanyzói, szaunák, gőzfürdők ahol észrevétlenül tapadnak meg a talpunkon. Elterjedt fertőzés veszély még a munkavédelmi cipők és a katonai bakancsok. Majd csak később kezd kialakulni díszkomfort érzetünk, amikor is viszkető, égető érzés keríti hatalmába a lábbőrünket. Ilyenkor Canesten krémet vagy Egisept sprayt érdemes használni, ami gyorsan és kellő hatékonysággal segít a tünetek kezelésében.


Bejelentkezés: +36 20 384 7186