Mi a boldogság?

2022.06.05

Kedves Hölgyek, a boldogságot kétféleképpen fogalmazhatjuk meg.

Hormonális boldogság és Mentális boldogság.

Kezdem az előbbivel, de feltételezem, ezt már sokan ismerik közületek. Az emberi szervezetben endorfin, dopamin szerotonin és oxitocin hormonok képződnek, amik az öröm érzésével párosulnak. Ezt kiválthatja a mozgás, a cukor, a csokoládé, - esetemben a kávé - és még sorolhatnám a biológiai tényezőket. 

De ebben a blogomban a MENTÁLIS boldogságról akarok írni Nektek.


Hogy is indult ez?

Nem másként, mint egyszerűen elegem lett a mindennapok mókuskerekéből. Hétfőtől - péntekig, reggeltől - estig munka, - zárójelbe teszem, amit nagyon szeretek! - majd hétvégén a szokásos ház körüli teendők sokasága, illetve vasárnap a családtagokkal való foglalatosság. Mert egy NŐNEK minden családtagjának a lelkivilágával is foglalkoznia kell. És itt jön a NAGY kérdés!

ÉN HOL VAGYOK EBBEN A TÖRTÉNETBEN?

Csak adok, adok és adok! Na, ebbe fáradtam bele! Egyszóval lemerültem, elfogytak az energia tartalékaim. Mindehhez még adott egy jó nagy löketet, hogy magamra hagytak 10 év után. Akkor nagyon fájt és egy világ omlott össze bennem, hogy ennyit érek annak az embernek, akivel 10 éve együtt élek.

De most így visszagondolva még hálás is vagyok neki. Mert akkor biztos benne maradok a mókuskerékben és megint mások lelkével foglalkozom.


Így viszont új alapokra helyeztem az életemet!

Szóval fogtam magam és neki vágtam a nagy világnak! Először az internet volt a segítségemre. Hosszas keresgélés után az utolsó pillanatban sikerült egy 4 csillagos wellness szállodában szobát foglalnom 3 nap 2 éjszakára. Mondanom se kell, hogy mennyire vártam a másnapi indulást. Már az a tudat, hogy elhagyom a komfortzónámat és mind ezt egyedül, nagyon izgatottá tett. Elindult bennem egy MENTÁLIS boldogság, ami csak nőttön nőtt, ahogy peregtek az órák és közeledett az indulás időpontja.

Egy láthatatlan energia szál vonzott az ismeretlen helyhez, amibe belekapaszkodtam és hagytam, hogy húzzon maga felé. Nem éreztem mást csak annyit, hogy igen is képes vagyok rá! Így is lett, idő előtt megérkeztem!  Ahogy beléptem a szállodába tudtam, hogy jó helyen vagyok!

Ez a mentális boldogság, amit én magam állítok elő!

Ez az élethelyzet megtanított arra, hogy a saját boldogságomat csak is magamtól várhatom!

Hogy telt a három napom? A következő blogomban elolvashatod!

Kozmetikusod: Angéla