Téli kézápolás

2021.02.13

Most, hogy így utólag megérkezett az igazán hideg tél és vele együtt a havazás, a kezünket borító vékony bőrfelület igen csak sérülékennyé vált. Nekünk Nőknek, a kezünk az egyik legkritikusabb testrészünk mivel sok mindent elárul Rólunk. A korunkat, hogy milyen jellegű munkát végzünk, sokszor még az egészségi állapotunkat is tükrözi.

 Sok mindent elkövetünk azért, hogy minél szebb körmünk legyen. De vajon mit teszünk annak érdekében, hogy a kezünk bőre fiatalos és puha maradjon?

Valljuk be, nem sokat! 


A mínuszokban a kinti öltözékünk elengedhetetlen tartozéka a kesztyű. Nem csak divatos, de még illik is a sálunkhoz és a sapkánkhoz. Viszont ami a legfontosabb, melegen tartja a kezünket, így megóvja a kézbőr kiszáradását a széltől és a hidegtől.

Ha már Te is érezted úgy, mintha smirgli lenne a kézbőröd helyett, vagy kipirosodott, berepedezett , netán viszketett a szárazságtól, vagy akár még vérzett is, bizony akkor Neked is elengedhetetlennek a következő kézápolási trükkök.


Trükk arzenál!


Mielőtt elindulsz otthonról, kend be a kezedet hidratáló krémmel. Olyan krémet használj ami urea-t vagy tejsavat (lactic acid) tartalmaz. Mindkettő megtalálható a bőr felső rétegében, vonzzák és megtartják a nedvességet.

Ha elhagytad a lakásodat, és a szabadban vagy mindig húzz kesztyűt!

Amikor hazaérsz langyos vízzel mossál kezet. Törülközőt használj, ne papír törlőt, és újra kend be hidratáló krémmel a kezedet. A forró víz lehet, hogy jól esik, de nagyon szárítja a bőrt.

Hetente testradírral távolítsd el az elhalt száraz bőrfelesleget a kezedről is, majd tápláló krémmel kend be.

E vitamint tartalmazó olajjal masszírozd be a körömágyadat. Ilyen például az olívaolaj, ez minden háztartásban megtalálható.

Manikűrösödnél 2 hetente kérj tápláló és hidratáló paraffinos kézápolást!Lehet, hogy nyersz egy paraffinos kézápolást?

Megtudhatod ha eljössz hozzám kozmetikai kezelésre!


Kozmetikusod: Angéla