Téli bőrápolási tippek

2021.01.10

Kedves Hölgyek, valljuk be őszintén, az évszakok változásai, igen csak megviselik bőrünk állapotát. Ezért fontos, hogy bőrünk, ezen belül is az arcbőrünk ápolását, a négy évszaknak megfelelően kövessük. Mivel mi NŐK, szeretünk mindig szépnek és fiatalosnak tűnni, -és ezért mindent el is követünk-, érdemes odafigyelni, hogy az adott hőmérsékletnek és bőrtípusunknak megfelelő krémeket használjuk.


A benti és a kinti hőmérséklet között akár 20-30 fok különbség is lehet, amely stressz helyzetbe hozhatja a bőrünket. A gyönyörű hófehérbe öltöztetett téli táj csodálatos látvány a szemünknek, de a bőrünk annál kevésbé szereti. Mivel a hideg kinti levegőben, a levegő páratartalma zúzmaraként lecsapódik, így kevés nedvesség marad ami érintkezhet a bőrünkkel.  A kedves kis kuckónk meghitt melegében, szintén pára szegény közeggel találkozik a bőrünk, ami nagyban szárító hatású. Hasznos találmány a párásító. Ezzel a kis készülékkel úgy tudjuk külsőleg hidratáltan tartani a bőrünket, hogy nem csinálunk semmit és ha még illatos is, a lelkünknek is jót tesz egy forró csésze teával vagy kakaóval, megnyugtató, ellazító lágy zenével fűszerezve. -8 fok alatt jelentősen lecsökken a bőr faggyú termelése, ezáltal veszít puhaságából, kipirosodik és viszketővé válik. Ebben az időben érdemesebb a magasabb lipid tartalmú, -mert a lipidek képesek a vízmegkötő anyagokat megtartani-, zsírosabb krémeket használnunk. Elhagyhatjuk a napi szappanos mosakodást, -azért zuhanyozni kell-, és bőrradírozást, mert ezek is fokozzák a bőr szárazságát.


Amikor kint tartózkodunk mindenképpen magas lipidrétegű, gazdag zsírtartalmú krémeket használjunk!


Ha eddig erre nem figyeltünk oda és már kiszáradt a bőrünk, akkor sincs még semmi veszve. Mosakodás után, lefekvés előtt használjunk hidratáló krémeket. Sokat segítenek a professzionális kozmetikai kezelések, ahol szakszerűen eltávolítják az elhalt hámréteget, különleges hatóanyagban gazdag szérumokkal töltik fel az arcbőrt, így könnyedén tudunk javítani arcbőrünk állapotán. Ezután az otthoni ápolás már csak pár mozdulat csupán.


Kedves Hölgyek, töltekezzetek fel tiszta levegőjű, pihentető, nagy sétákkal.

Kozmetikusotok: Angéla