Szemöldök tetoválás tévhitek

2022.01.31

TÉVHIT:

"Lefogod borotválni a szemöldökömet?". Ezt a kérdést sokszor felteszitek szemöldök tetoválás előtt. Nos bizonyára azért merül fel ez a kardinális kérdés, mert régebben úgy készítették a testtetoválók a szemöldök tetoválásokat, hogy egy gyors mozdulattal eltávolították a még megmaradt szemöldök szálakat is.

VALÓJÁBAN EZ TÖRTÉNIK:

Szemöldök tetováláskor az a cél, hogy a meglévő szemöldök szálakat dúsítsuk, vagyis a hiányzó részeken tetováljuk be a szemöldök szálakat. Természetesen egy kicsit rásegítünk ott is ahol vannak még saját szemöldök szálak, mert így lesz igazán természetes hatású maga a tetoválás.


TÉVHIT:

"Nem akarok se túl vastagat, de ne is legyen túl vékony.". Ezt is több esetben mondjátok.

VALÓJÁBAN EZ TÖRTÉNIK:

Minden szemöldök tetoválást egyéni arc tervezés előz meg. Vagyis, a Te arctípusodhoz és formádhoz szerkesztem meg a szemöldököt, amit előrajzoló ceruzával megrajzolok. Majd ezt a formát és vastagságot igazgatjuk mind addig, amíg tökéletes nem lesz. Ebben  a fázisban távolítom el azokat a szemöldök szálakat amik a megtervezett szemöldökön kívül esnek. Csak abban az esetben kezdem el a sminktetoválást, amikor már mind a kettőnknek tetszik, amit látunk!


TÉVHIT:

"Nem akarok feketét, mint amilyen a szomszédasszonynak van!". Sajnos én is találkozom ilyen szemöldök tetoválásokkal. Amikor divatba jött a tetoválás, testtetoválók készítették a korai időkben a sminktetoválásokat is. Ekkor készültek fekete félkör alakú szemöldöknek nevezett csodák.

VALÓJÁBAN EZ TÖRTÉNIK:

Amíg  a zsibbasztó krém rajtatok van elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy a szebbnél szebb, a barna rengeteg árnyalatából kiválasszuk a Hozzád illőt. Színpróbát csinálunk. Ez úgy történik, hogy egy fogpiszkálóval felkenem a homlokodra a színeket. Így könnyedén kitudjuk választani a bőrödhöz és a meglévő szemöldök szálakhoz a legjobb színárnyalatot. 


TÉVHIT:

"Most már nem kell festetnem a megmaradt szemöldök szálaimat, és életem végéig így marad?" Sokan nincsenek tisztában a sminktetoválás folyamatával.

VALÓJÁBAN EZ TÖRTÉNIK:

Sminktetoválás alatt a sminktetováló pigmenteket a bőr mélyebb rétegeibe a dermális rétegbe juttatom, ami a folyamatosan megújuló epidermisz, vagyis a bőr felső rétege alatt helyezkedik el. Ezzel az eljárással a pigmentek, technikától függően 1,5-3 évig maradnak a bőrben. Minden sminktetoválás technikának meg van a szín frissítési ideje. Ez természetesen függ az egyén adottságaitól is és, hogy mennyire tud a sminktetoválására vigyázni. Az ősz szemöldök szálakat ugyan úgy időnként festeni kell, mert nem a szőr tüszőbe kerül a pigment.


TÉVHIT:

"Fog fájni?" Sok Hölgyet a fájdalom elviselése és tudata tart vissza a sminktetoválástól.

VALÓJÁBAN EZ TÖRTÉNIK:

A bőr megfelelő letisztítása után érzéstelenítem a kezelendő felületet, jelen esetben a szemöldök területét. Ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. Szálas szemöldök tetoválásnál a vezér vonalak behúzása után, satíros szemöldök tetoválás esetén pedig a körvonal áthúzása után, újra érzéstelenítem a bőrt. Ekkor már sokkal hatékonyabban hat az érzéstelenítő, mivel megvan nyitva a bőr szerkezete és betud hatolni a mélyebb rétegekbe is.


Remélem sikerült megnyugtatnom és a tévhiteket eloszlatnom a sminktetoválással kapcsolatban és most már bátran jelentkezel Te is szemöldök tetoválásra!


Szeretettel várlak szemöldök tetoválásra szalonomban!

Kérj konzultációra időpontot most! +36203847186

Kozmetikusod: Angéla