Szaunára fel!

2022.01.10

A tél együtt jár a hideggel. Ilyenkor a bőröd is fázik és még nem is akár hogy!

A hideg hatására összehúzódik és merevvé, érdessé válik. Ez sok esetben párosul hideg allergiával. Ez esetben a bőrödön megjelenhetnek kis hajszálrepedések, amelyek fokozatosan szétnyílnak, kipirosodnak.

Hölgyeim valljuk be őszintén, nem igazán kedveljük a hideget.

Sokkal hívogatóbb a jó meleg szauna a kinti mínuszokkal szemben, ami nem csak egy kellemes melegedő hely, hanem bőrünkre is nagyban jótékony hatással bír. Nem utolsó sorban ellehet vonulni a világ zajától, egy kicsit meditálni, ellazulni, gondolatainkat rendbe szedni.


Nézzük hát mikre is jó a szaunázás!


Újjá varázsolja a bőrödet!

Nekünk NŐKNEK fontos, hogy a testünk legnagyobb szervéből, vagyis a bőrünkből maximálisan kihozzuk a legüdébb és legfiatalosabb külsőnket. Mindezt hetente egy szaunázással megteheted. Bőröd ápolásának egyik legtermészetesebb módja a szaunázás, mert kemikália mentesen tudod megtisztítani. Így frissé és selymessé válik. A fokozott verejtékezéstől elindul a szervezet méregtelenítési folyamata miközben a bőröd pórusai kitisztulnak. Egy erős törülköző segítségével eltávolíthatod az elhalt hámsejteket így felgyorsíthatod a bőröd megújulását.

Véredényeidnek tágulása friss és oxigénben gazdag vért keringtet a bőröd alatti szöveteidben. Ettől leszel üde! Amikor szaunázol megnyílik a bőröd, ilyenkor kiválóan alkalmas a jótékony hatású olajok befogadására. Amennyiben használsz ilyen kenceficéket, ügyelj arra, hogy természetes alapanyagokat használj. És ha még mind ez nem elég, akkor szauna után merítkőzzél meg jó hideg vízben. Ezáltal erősödnek az érfalaid, a bőröd rugalmasabbá és feszesebbé válik.


Oldja a stresszt!

Jó hír, hogy a szaunázással a lelkednek is jót teszel! A meleg hatására izmaid elernyednek és a pszichéd megnyugszik. A tested és a lelked megtisztulásának egyik legjobb formája a szaunázás. Ennek hatására megnő az endorfin hormon termelődése, amitől igazán boldognak érezheted magad. Javítja a fizikai állapotodat és fokozza a teljesítőképességedet!


Gyógyít!

A finnek régóta állítják, hogy a szauna a legjobb orvosság. Szaunázás közben lazulnak az izmaid, ízületeid, így nagyban csökkenti a reumás panaszaidat. A vérereid kitágulnak, élénkül a keringésed, így több vér és oxigén jut el minden sejtedhez. A szauna klímájával növelheted a sejtmegújulásodat, a szervezeted ellenálló képességét.

Szaunázás előtt igyál nagyon sok tisztított vizet, ezáltal növelheted a méregtelenítés hatásfokát. A méreganyagok nem csak a bőrödön át távoznak, hanem a veséiden keresztül is!


Szaunára fel!

Kozmetikusod: Angéla