Sminktetoválás otthoni utóápolása

2022.02.06

A frissen elkészült SMINKTETOVÁLÁSNAK ahhoz, hogy szép maradjon otthoni utóápolásra van  szüksége.

Ebben Te teheted a legtöbbet!

NÉZZÜK MIK EZEK!

Sminktetoválást követően az első két napban átlátszó savó szivároghat a tetovált területről. Ne ijedj meg ez természetes folyamat! Ilyenkor enyhén bevizezett vattakoronggal óvatosan áttörölheted.


Kerüld a bő vízzel való mosakodást!

7 napig nem érheti bő víz a sminktetovált területet, mert még ilyenkor a bőr felszíne nyitott és nagyon könnyen kimosódik a bevitt pigment. Az arcodat vattakorong segítségével mosd meg. Így megóvód a sminktetoválásodat és több pigment tud bent maradni a bőrödben.


Használd az utóápoló krémet!

A sminktetoválás utolsó lépése, hogy egy utóápoló krémmel bekenem a kezelt felületet. Ez azt a célt szolgálja, hogy a nyitott bőrfelületbe ne tudjanak a baktériumok bejutni.

 KERÜLD A SMINKTETOVÁLÁS PISZKÁLÁSÁT!

Az elkövetkezendő 10-14 napban folyamatosan kenegetned kell a sminktetoválásodat az általam adott utóápolóval. Ez puhán tartja a gyógyulóban lévő bőröd felületét. Fontos, hogy egy steril fültisztító  pálcikával csak kis mennyiségű krémet használj egyszerre! Ha túl sok krémet kensz a sminktetovált területre nem tud a bőröd lélegezni, bedunsztolódik, ezáltal felhólyagosodhat és csíphet.


Kerüld az UV fényt!

Bármilyen jellegű sminktetoválást készítettél az UV fényt minden esetben kerülnöd kell! Ebbe beletartozik a szolárium is! Az UV fény megváltoztatja a bevitt pigment színét és felgyorsítja a festék felszívódását!

1 HÓNAPIG TILOS A SZOLÁRIUMOZÁS ÉS A NAPOZÁS!

A sminktetoválást folyamatosan óvni kell az UV fénytől ezért az 50SPF fényvédő használata szinte kötelező! Ezzel meghosszabbíthatod a sminktetoválásod  és megőrizheted a színét!


Ne piszkáld a pörköt!

A sminktetoválással együtt jár a pörk képződés!

A PÖRKÖT TILOS LESZEDNI mert akkor a szín foltosan gyógyul!

Szemöldöknél 10-12 napig lehet fent, míg szájon 3-4 nap után leesik.  Szemhéj tetoválásnál nem látszik. A viszketést és a bőr húzódását, kiszáradását a kapott utóápoló használatával megelőzheted! A pörk leesése után egy fátyol bőr elhalványítja a szint, ami a következő héten vissza jön.


Kerüld az izzasztó tevékenységeket!

A szervezetben a természetes tejsav termelődését az izzadással járó tevékenységek fokozzák.

A TEJSAV FOKOZOTT JELENLÉTE ELTÁVOLÍTJA A BEVITT PIGMENTEKET!

Ezért 1 hónapig kerüld a közös fürdőket, szaunát, gőzfürdőt, edzőtermeket, szoláriumot, és a meleg helyeket mint pl: üzemi konyha. Ha ilyen helyen dolgozol érdemes szabadságot kivenned!


Sminktetoválás után 24 óráig ne fogyassz alkoholt és szájtetoválás után 3 napig ne dohányozz! Ezzel a pigment elfolyását és a szín megváltozását akadályozod meg vele!

Tarts be a szakember által javasolt teendőket és akkor biztos lesz a siker!

Kozmetikusod: Angéla