Mit nevezünk Szépségnek?

2021.06.28

Mit nevezünk Szépségnek?

A szótárakban így szerepel:

"minden olyan tulajdonság, ami esztétikai vagy erkölcsi örömet okoz a szemnek, a fülnek, az intellektusnak".

A szépség fogalom hallatán nagyon gyakran a külsődleges tulajdonságokra gondolunk. Mint például a szimmetrikus arc, nagy szemek, húsos vastag száj, szépen ívelt szemöldök. Az emberek többsége már tinédzser korban elkezdi kritizálni a belső szépségét amivel igen nagy fokú önbizalom rombolásba kezd, mely kihat az egészségére és a jóllétére. Viszont akik meg vannak elégedve a külsejükkel, boldogabbak és egészségesebbek.

Fontos, hogy a szépséget a természetes az érzelmeinket tükröző, felfogásunkat, szükségleteinket visszatükröző szemléletként értelmezzük. Ez a nézőpont megengedi, hogy bármely korú és kultúrájú embert szépnek lássuk.

Pozitív, inspiráló változás, hogy a természetes szépség iránt növekszik az érdeklődés. Ez egy értékes alternatívája a műszépségnek.

Az első és legfontosabb lépés, hogy a szépségünket saját magunkért őrizzük meg, ezáltal sokkal jobban érezzük majd magunkat a bőrünkben. Ha békében vagyunk a bensőnkkel az tükröződik a fizikai megjelenésünkben is.  Az igazi szépség akkor látszódik amikor boldogabbak, egészségesebbek, nyugodtabbak, magabiztosabbak és önmagunkkal egyensúlyban vagyunk.

A szépség sokszor teljesen eltérő, hogy mi mit tartunk szépnek és mások mit látnak szépnek.Szépségedet minden esetben a benned lévő harmónia kisugárzása adja!

Kozmetikusod: Angéla


Forrás: hvg könyvek, Természetes szépségápolás