Legszebb ruhád a bőröd

2021.07.01

Úgy viseld a bőrödet mint a legbecsesebb ruhádat.

A bőröd folyton változik, él és lélegzik. Megvéd a baktériumoktól, vírusoktól és mindenféle szennyeződéstől. A verejtékmirigyeken keresztül az izzadsággal méreganyagokat távolít el, ezzel tisztítja a szervezetedet. Szabályozza a tested hőmérsékletét. Előállítja a D-vitamin szükségletedet. Információkat közvetít mint fájdalom, érintés. Képes tápanyagokat felvenni szérumokat, enzimeket. Bőröd tükrözi az elfogyasztott ételeket és italokat. Bőrödön látszik az alvási szokásod, hogy mennyire vagy stresszes illetve az egészségi állapotodat.


Így bánj a bőröddel!

Bőröd változásaira soha sem problémaként tekints. Sokszor üzen a bőröd a belső szerveidnek a működéséről vagy lelki állapotodról. Vannak dolgok amelyeket nem irányíthatsz, ilyen például a bőröd öregedése. Bár jó szérumokkal, enzimekkel és kellő mennyiségű alvással fiatalosabbnak látszódhatsz. A bőr öregedésével együtt jár, hogy csökken a kollagén és elasztin mennyisége, ennek következtében megereszkedik a bőr és ráncos lesz. Az egyre érettebb bőr színe áttetszőbb lesz mert a pigmentet tartalmazó sejtek, a melanociták száma lecsökken. A bőr öregedésével együtt jár, hogy egyre lassabban és kevésbé regenerálódik.


Őrizd meg bőröd szépségét!

Aludj eleget! Figyelj az alvás mennyiségére és minőségére. A nem megfelelő alvás akár 10 évvel is öregíthet.

Csökkentsd a stresszt! Keress új hobbikat ami lefoglal. Olvass számodra érdekes könyveket, hallgass kellemes pihentető zenét vagy meditálj, sétálj nagyokat.

Egyél egészséges ételeket! Kerüld a cukortartalmú ételeket és válaszd az omega-3 zsírsavakban gazdag étrendet.

Naponta igyál legalább 2 liter vizet! Bőröd selymességét és nedvességtartalmát befolyásolja.

Kerüld a cigarettát és az alkoholt! Akadályozzák a tápanyagok felszívódását, jelentősen dehidratálnak.

Válassz minőségi bőrápolókat! Amelyek természetes tisztítóanyagokat, növényi kivonatokat, természetes olajokat tartalmaznak.Ha már ennyit megtettél magadért akkor letagadhatsz 10 évet az életkorodból! Ugye megéri?

Kozmetikusod: Angéla


Forrás: hvg könyvek, Természetes szépségápolás