Fibróma eltávolítása

2021.02.06

Bizonyára Neked is akadnak a nyakadon, testeden vagy az arcodon esztétikailag nem oda illő bőrnövedékek. Sok Hölgynek csúfítják el a bőrét ezek a bőrkinövések, melyeket fibrómának hívnak.

De mit is neveznek FIBRÓMÁNAK?

Nos, nem mást mint, lógó szemölcsöt, mely puha vagy durvább tapintású, jóindulatú kötőszöveti burjánzás, kocsonyás növedék. Jó hír, hogy nem veszélyes! Viszont ugyanakkor nem nyújt szép látványt. Sajnos nagyon sok emberen megtalálható. Legfőképp rajtunk Hölgyeken, mert mi szeretjük a szép láncokat, sálakat és ezek a csúnyaságok leggyakrabban ott fordulnak elő, ahol a bőrt rendszeres dörzsölés éri. Találkozhatunk még velük hónaljban, nyakon, mell alatt illetve lágyéktájékon. Súlyfelesleggel rendelkezőknél gyakoribb az előfordulása. Már ezért megéri ledobni pár kilót! A fibróma színe megegyezik a bőr színével de gyakori a kicsit sötétebb barnás árnyalat is. Vékony keskeny nyéllel csatlakozik a bőr felszínéhez. A kialakult fibróma sok kellemetlenséget okozhat az által, hogy beleakad a nyakláncba, sálba, melltartóba vagy rosszabb esetben le is szakadhat. Fájdalommal csak akkor jár ha idegpálya mentén alakul ki és túl nagyra nő. A fibrómák a többi szövettől jól elhatárolhatóak, ujjbeggyel könnyen elmozdíthatóak. Mérete a néhány mm-től kezdve a több cm-ig is terjedhet.


Hogyan tudsz megszabadulni tőlük?

Remek hír, hogy az eltávolítása nem fájdalmas. A kezelt felületet elzsibbasztom. Lézeres eltávolító készülékkel a kis kocsányt lesütöm, így a kezelés végén csak egy apró pörk látható. Nem vérzik és nincs utófájdalom. Mivel a keletkezett seb nagyon pici, így a gyógyulása pár napra tehető. Eltávolítását októbertől áprilisig érdemes elvégeztetned. Mert a nyári időszakban, a fokozott napsütés miatt, foltosodás alakulhat ki a keletkezett pörk helyén. A meleg időszakokban az izzadás miatt nehezebb a sebgyógyulása. Minden esetben a frissen kezelt bőrfelületet fokozottan óvnod kell az UV sugárzástól!


Amennyiben Téged is zavarnak a felesleges bőrkinövések, úgy igyekezz megszabadulni tőlük, még a napsütéses időszak előtt.


Időpontot tudsz egyeztetni nálam a +36 20/3847186 telefonszámon.

Kozmetikusod: Angéla