Bőrgríz az arcon

2022.01.18

Mik is a pici fehér zsírpöttyök? Bőrgríz vagy más néven Milia!

Sok nőnek okoznak szépség problémát az arcon, a fehér apró bekeményedett, kidudorodó zsírpontocskák. A Milia valójában egy hámcsiszta ami egészségügyi gondot nem okoz, viszont látványnak nem esztétikus. Ezek megjelenése leginkább a szem környékén, az orcán, a száj és az orr körül felelhető. Több esetben csoportosan bukkannak fel az arcon. Ami nem más mint egy faggyúval telített bőr ami nem tud ürülni. Többnyire a szem környékén jelentkezik amely megkeményedett faggyút tartalmaz. Sajnos ez a fajta bőrhiba alapozóval nem tüntethető el teljesen. Megfigyelhető, hogy a bőrgríz sok esetben tág pórusokkal társul.Hogyan keletkezik?

A Milia előfordulhat csecsemőknél is, de bármely életszakaszban megjelenhet. Csecsemőkorban a kifejletlen verejtékmirigyek következtében alakul ki. Felnőtt korban kialakulásának okai lehetnek égési hólyagos sérülést követően, de kortikoszteroidot ( gyulladás gátló hatással rendelkezik ), tartalmazó kozmetikumok is okozhatják. Okainak hátterében anyagcsere zavar is állhat, ezért a megjelenésüket követően érdemes béltisztító kúrát végezni. A megnövekedett faggyútermelés nem tud megfelelően ürülni ezért felhalmozódik az epidermiszben ( a bőr legfelsőbb rétege), mely apró kis zsírcsomókat eredményez. Amennyiben hajlamos valaki a bőrgrízességre, úgy oda kell figyelnie a kozmetikumok használatára és a megfelelő rendszeres bőr tisztítására.


Megelőzés titkai!

Ha már találsz magadon bőrgrízességet, akkor bizony nagy gondot kell fordítanod a szépségápolási rutinodra. Egyszerűbb a Miliát megelőzni, mint eltüntetni. A szemkörnyéken a bőr nagyon vékony és érzékeny, ezért gyengéd bánásmódra van szüksége.

Reggel és este kíméletes arclemosót használj!

Kerüld a szilikon, parabén és szintetikus anyagokat tartalmazó dekorkozmetikumokat!

Használj fényvédő krémet!


Így szabadulj meg tőle!

Kezelését minden esetben bízd szakemberre, keresd fel a kozmetikusodat aki megfelelő higiéniával és szaktudással eltávolítja. A nem megfelelő kezeléssel a Milia elfertőződhet és hegesedés alakulhat ki. A növényi olajok segítenek felpuhítani, az érzékeny bőrt, így a felszínre hozzák a már meglévő zsírcsomókat.


Javítsd az anyagcseréd!

Kialakulásában szerepe van a zsíranyagcsere és a bélrendszer nem megfelelő működésében. Figyelj jobban oda a táplálkozásodra! Felejtsd el az olajos, zsíros ételeket, magvakat, zsíros tejtermékeket, igyál sok-sok vizet, frissen préselt leveket, egyél több rostot és rendszeresen mozogj.


Pótold az A-vitamint!

Előfordulhat, hogy A-vitamin hiányod van. Használj retinol tartalmú kozmetikumokat. Fogyassz répát, sütőtököt, spenótot, zellert, káposztát, halat, édesburgonyát mert sok A-vitamint tartalmaznak.


A Milia eltávolításában fordulj hozzám bizalommal!

Kozmetikusod: Angéla